Efectele culorii asupra psihicului uman- Cromoterapie.

Cromoterapia

Cromoterapia, uneori numită terapia culorilor sau cromoterapie, este o metodă de medicină alternativă care este considerată presudoștiință. Cromoterapeuții susțin că pot folosi lumina sub formă de culoare pentru a echilibra lipsa de „energie” din corpul unei persoane, fie că este la nivel fizic, emoțional, spiritual sau mental.

Cromoterapia este o pseudoștiință,  practicienii susțin că expunerea la anumite nuanțe de lumină poate ajuta oamenii să se simtă mai bine fizic sau mental, lucru care nu a fost susținut de cercetări experimentale, evaluate de oameni de știință.

Culorile joacă un rol foarte important în viaţa oamenilor. Ele acţionează asupra stării de spirit şi a sentimentelor.

Vom parcurge semnificația culorilor principale, însa ele pot fi și combinate, efectul fiind tot unul de schimbare a stării de dispoziție.

ROȘU

Roșul este asociat cu energia și puterea, ceea ce duce la o stare de bunădispoziție generală.

Culoarea roșie are menirea de a alunga tristețea și emoțiile negative.

Roșul este culoarea pasiunii și a optimismului, care intensifică activitatea de orice fel, fiind considerată culoarea cea mai puternică. Ea induce vitalitate, curaj și încredere în sine.

Brățara roșie o poți purta și când iți dorești o îmbunătățire a vieții sentimentale (roșul accentuează dorința de a acționa).

ALBASTRU

Extrem de puternic este efectul curativ al culorii albastre, care calmează stresul si emoțiile. Se spune ca prin purtarea unui accesoriu albastru ne curățăm de energiile preluate de-a lungul zilei, este o barieră împotriva energiilor care nu ne aparțin. Are, de asemenea, un efect relaxant asupra sistemului nervos.

ALB

Albul simbolizează Luna, prin urmare feminitatea si puritatea.

ROZ

Rozul, format din alb si roșu, este o culoare feminină ca și albul, inducând confort si relaxa

PORTOCALIU

Portocaliul reprezintă ambiția, fiind o culoare rece în comparație cu roșul. Energia portocaliului ne face mai veseli și ne crește pofta de viață. Această culoare este folosită ca mijloc terapeutic pentru a elimina stările de anxietat

GALBEN

Galbenul este considerat culoarea pozitivă prin excelență, fiind cel mai aproape de lumina pură si stralucire, este culoarea soarelui. Energia culorii galben ne ajută să gândim mai clar și ne stimulează interesul si curiozitatea. Este folosit in cromoterapie pentru a îndeparta stările de stres și depresie.

VERDE


Verdele simbolizează viața, creșterea si renașterea, fiind culoarea vegetației ce ne înconjoară pretutindeni. Este culoarea echilibrului și a autocontrolului.

Brățara cu șnur VERDE o poți purta când ai scopuri legate de succesul financiar, este culoarea specifică realizărilor profesionale.

NEGRU

Negrul este o culoare plină de simboluri şi reflectă o gamă vastă de emoţii, în funcţie de context: forţă, încredere, consolare, tristeţe.

Brățara cu șnur negru o poți purta când îți dorești o schimbare de atitudine si gândire, negrul grabește evoluția.


MOV

Movul stimulează gândurile profunde, spiritualitatea şi are rol de echilibru pentru metabolism.
Brățara mov o poți purta când ai ca scop urmarea unei diete, program educațional, programe care implică o schimbare în viața ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Siteul nostru folosește cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim serviciile noastre.