Soluții de curățare a bijuteriilor din argint la îndemâna oricui

Solutii de curatare a bijuteriilor din argint la indemana oricui.
Ulei de masline si suc de lamaie
Amestecati cca. 120 ml de suc de lamaie cu cca. 5 ml ulei de masline intr-un vas, inmuiati o carpa de microfibra in solutie (sa fie stoarsa pentru a nu picura) si curatati cu ea piesele de argint, dupa care clatiti si uscati.
Otet alb si bicarbonat de sodiu
Acest tip de solutie poate fi folosit pentru cazurile mai avansate de innegrire.
Se prepara solutia prin amestecarea a 120 ml de otet alb cu 30ml (doua linguri) de bicarbonat de sodiu (o sa faca spuma ), lasati la inmuiat cca. 2-3 ore, apoi clatiti bine si stergeti.
Bicarbonat de sodiu, sare, folie de aluminiu si apa fiarta
Acoperiti un vas termorezistent cu folia de aluminiu, cu fata mai stralucitoare in sus. Puneti piesele de argint pe folia de aluminiu. Adaugati apa clocotita pana cand piesele sunt acoperite, apoi puneti cate doua linguri (cca. 30ml) de bicarbonat de sodiu si sare. Agitati solutia pentru a se dizolva bine toate granulele pentru a nu zgaria metalul.
Reactia care are loc determina ca oxidarea argintului sa fie transferata la folia de aluminiu. In cca. 5-10 minute, discoloratia dispare ca prin minune (fiti pregatite pentru miros de oua stricate, de la sulfurile care ies din argint). Scoateti apoi piesele (nu folositi manusi de cauciuc, pentru ca au sulfiti in compozitie) si clatiti bine cu apa, apoi uscati-le.
Bicarbonat de sodiu si apa
Se pun 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 100 ml de apa, se amesteca solutia, se introduc bijuteriile in solutie, le lasati 2-3 ore, apoi le puteti sterge cu o carpa din piele de caprioara sau carpa de la ochelarii de soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Siteul nostru folosește cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim serviciile noastre.